Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Запечени макарони Болонезе

Запечени макарони Болонезе

Запечени макарони Болонезе
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Винаги залагаме на тази рецепта за запечени макарони, защото знаем колко вкусни стават"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • доматен сок - 500 мл
  • телешка кайма - 300 г
  • кашкавал - 300 г
  • захар - 2 щипки
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • риган
  • босилек
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните и ги отцедете.

Нарежете лука на ситно, а чесъна на филийки - сложете ги в дълбок тиган да се запържат с малко зехтин.

Добавете каймата, доматения сок, захарта, черния пипер, ригана и босилека.

Овкусете със сол сместа и я оставете да поври на котлона.

Изсипете макароните в леко намазнена тава и отгоре изсипете доматения сос.

Печете макароните на фурна, като малко преди да ги извадите ги поръсете с малко кашкавал.

Насладете се на тези запечени макарони Болонезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: