Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за спагети»Сос Болонезе в мултикукър

Сос Болонезе в мултикукър

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k9k12
Сос Болонезе в мултикукър
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
01/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Сос Болонезе в мултикукър - бърз, лесен и вкусен. Идеален за всякакъв вид паста."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • кайма - 300 г
  • червено вино - 100 мл
  • консервирани домати - 300 г на кубчета
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сух риган - 1 ч.л.
  • сух босилек - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос Болонезе в мултикукър - бърз, лесен и вкусен. Идеален за всякакъв вид паста.

Загряваме в мултикукъра олиото на програма за пържене. След това добавяме предварително нарязаните на ситно лук, чесън и морков. Разбъркваме и готвим около 3 минути.

След това добавяме каймата и разбъркваме няколко пъти, докато се натроши и побелее.

Добавяме червеното вино и изчакваме 2-3 минути, след което добавяме консервираните домати, сол на вкус, черен пипер, сух риган и босилек. Те са типични за сос Болонезе.

Затваряме уреда и го включваме за 20 минути на програма Stew. След като изтече времето, изпускаме парата и отваряме уреда. Нашият сос за спагети е готов за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: