Начин на приготвяне
Сос Болонезе в мултикукър - бърз, лесен и вкусен. Идеален за всякакъв вид паста.
Загряваме в мултикукъра олиото на програма за пържене. След това добавяме предварително нарязаните на ситно лук, чесън и морков. Разбъркваме и готвим около 3 минути.
След това добавяме каймата и разбъркваме няколко пъти, докато се натроши и побелее.
Добавяме червеното вино и изчакваме 2-3 минути, след което добавяме консервираните домати, сол на вкус, черен пипер, сух риган и босилек. Те са типични за сос Болонезе.
Затваряме уреда и го включваме за 20 минути на програма Stew. След като изтече времето, изпускаме парата и отваряме уреда. Нашият сос за спагети е готов за консумация.
С готовия сос Болонезе можете да си приготвите спагети Болонезе или лазаня Болонезе.