Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Болонезе в мултикукър

Паста Болонезе в мултикукър

Паста Болонезе в мултикукър
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не оставяйте мултикукъра си да събира прах в шкафа, а го накарайте да готви - ето и нашето предложение!"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • лук - 1 средно голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - суха или свежа
  • гъби печурки - 5 - 6 бр.
  • кайма - 250 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • универсална подправка - 2 ч.л. подправка за спагети
  • пене - 250 г
  • вода - 270 мл
  • червено вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците на ситно. Сложете зехтина, лука, морковите, целината, гъбите и каймата в съда за готвене.

Натиснете MENU бутона, изберете FRY програмата. Натиснете COOKING TIME и задайте 13 минути. Натиснете START .

Запържете за 8 минути, след което добавете доматеното пюре, нарязани домати, чесъна, подправките и червеното вино. Продължете с FRY.

Добавете пастата и водата едновременно. Изберете STEW програмата и задайте време 30 минути. Затворете капака и натиснете START.

Готовата паста Болонезе поднесете с настърган пармезан или друг вид сирене по желание.

Пастата Болонезе в мултикукър е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Друго си е Спагети Болонезе с макарони Пене!
14.12.2022 18:24
2
Покажи всички подкоментари