Начин на приготвяне
Ползвах 2 пакета замразени кори за лазаня.
Задуших нарязания лук, добавих каймата, пасирания чесън, сол, риган, босилек, черен пипер и 2 малки кутийки домати на кубчета.
Добавих и малко бяло вино.
Приготвих бешамел, като в 1 пакетче разтопено масло изпържих 5 с.л. брашно, добавих 1литър прясно мляко и сол.
Дъното на тавата покрих с бешамел, сложих отгоре кори за лазаня, върху тях бешамел и от сместа с каймата.
После отново кори, бешамел, кайма и кашкавал. Завърших с кори, покрити със сос и кайма. Завих с алуминиево фолио.
Пекох около 30 минути на 200 градуса, махнах фолиото, наръсих малко настърган кашкавал и допекох.