Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки рулца със сочна плънка

Пилешки рулца със сочна плънка

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Пилешки рулца със сочна плънка4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"С каква гарнитура ще поднесете пълнените пилешки рулца?"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 грама
  • пилешки пържоли - 6 бр от бут
  • пушен бекон - 150 г
  • бяло вино - 150 мл
  • топено сирене - 80 грама пушено
  • черен пипер'
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете и запържете бекона, добавете нарязаните гъби и гответе докато омекнат.

Овкусете пилешките пържоли с черен пипер и сол. Сложете върху тях част от запърженит гъби и бекон, добавете нарязаното топено сирене.

Завийте пържолите на рулца и завържете внимателно с конец.

Сложете пилешките рулца в тава за печене. Залейте с чаша вода и бялото вино, покрийте цялата тава с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете около 50 минути. Накрая може да махнете фолиото, за да получат апетитен загар.

Махнете конците и нарежете рулца, поднесете с гарнитура по избор.

Пилешките рулца със сочна плънка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: