Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и нарязват на тънки филийки по дължина. Посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок около 15-20 мин.
Измиват се обилно с вода от солта и пусналият сок. Загрява се тиган с малко мазнина. Всяка филийка от патладжана се пържи много малко до омекване, за да може да се завие на рулце.
Омесва се каймата с подправките и ситно нарязания лук, добавя се яйцето за спойка.
Взема се от каймата, поставя се в широката част на патладжана и се навива на рулце. Така се завиват всички патладжанени рулца, след което се нареждат в тавичка.
Заливат се с доматеното пюре и малко мазнина. Ако пюрето е много гъсто, се добавя и малко вода. Пече се около 40 мин на средна температура 220 градуса.
Приятен апетит! Патладжанените рулца с плънка от кайма са много вкусни.