Гъбена Супа Топче

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Гъбена Супа Топче
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Добавете към любимата супа топчета и малко гъбки за аромат и хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г смес
  • ориз - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • печурки - 1 пълна двойна шепа
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване на топчетата
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • за застройката
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (около 200 г)
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За топчетата настържете на най-ситното ренде 1/4 от моркова и половината глава кромид лук. Смесете с каймата, добавете измития ориз, белтъка, подправки на вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица.

Размесете каймата и оформете с влажни ръце на топчета. Оваляйте всяко топче в брашно.

Сложете в тенджера 2 литра вода да заври. След като заври, сложете 1 чаена лъжица сол и 2-3 супени лъжици олио.

След като водата заври под ключ, добавете в нея нарязания на дребно останала половинка кромид лук, нарязаните на кубчета чушка и морков. Когато зеленчуците започнат да врят, пуснете в супата топчетата от кайма едно по едно.

След като супата заври и топчета започнат да плуват на повърхността, добавете и нарязаните на четвъртинки или филийки гъби печурки. Оставете да покъкри около 25-30 минути на слаб котлон.

В купа отсипете 1-2 черпака от бульона на супата, изчакайте да поизстине и в нея разбийте киселото мляко, брашното, жълтъка и наситнения чесън.

Добавете към къкрещата супа топчета при непрекъснато разбъркване. Оставете още няколко минути на котлона и след това поръсете обилно с нарязан на ситно магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Гъбената Супа Топче е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: