Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа с фиде и мляко

Гъбена супа с фиде и мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Гъбена супа с фиде и мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
05/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ако трябва да бъдем напълно честни, предпочитаме да хапваме точно такива супички всеки ден вместо пържолки и кюфтенца"

Необходими Продукти

  • кралски печурки - 250 грама
  • кисело мляко - 130 грама
  • лук - 1/2 глава
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1/2 брой
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 3 с.л. (с връх)
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче (може и гъбен)
  • прясно мляко - 400 мл
  • масло - 20 грама
  • фиде - 2 шепи
  • мащерка - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в блендер почистените и измити целина, морков, чесън и лук.

Загрейте зехтина в тенджера на умерен огън и задушете зеленчуците за 5 минути. Сипете брашното и го запържете за 1-2 минути, като бъркате непрекъснато.

Наситнете гъбите на малки парченца.

Смесете двата вида мляко и добавете щипка сол. Прибавете ги в тенджерата и разбъркайте добре, за да не се образуват бучици. Налейте около 500 мл топла вода.

Когато супата заври, добавете кубчето бульон, нарязаните гъби и мащерката.

Варете гъбената супа 20-тина минути и добавете мслото.

Овкусете с още черен пипер и сол. Прибавете фидето и варете супата до готовност.

Гъбената супа с фиде и мляко е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: