Начин на приготвяне
Разделете топеното сирене на парчета, които са около 15 грама всяко. Може да ползвате и сирене на триъгълничета, защото те тежат точно толкова.
Загрейте фурната на 230 градуса.
Оформете топеното сирене на топчета.
Разбийте яйцата с 1-2 щипки сол. В една купичка сипете брашното, а в друга - галетата. Може да добавите и подправки по ваш избор.
За тези панирани сиренца панировката трябва да е по-дебела, за да не се разтекат при пърженето.
Подгответе си тава с хартия за печене.
Потапяйте всяко сиренце първо в яйце, после в брашно, пак в яйце и последно в галетата. Наредете ги в тавата и поръсете с малко зехтин.
Печете сиренцата до получаване на лек загар.
Поднесете ги с боровинково сладко и се насладете.
Перфектните панирани топени сиренца са готови.