Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Перфектните панирани топени сиренца

Перфектните панирани топени сиренца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Перфектните панирани топени сиренца
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4
"Перфектните панирани топени сиренца са вече тук - нашият съвет е да направите тройно количество от тях"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 големи
  • топено сирене - 250 грама
  • галета - за овалване
  • брашно - за овалване
  • сладко от боровинки - 4 с.л.
  • сол - 1 - 2 щ.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете топеното сирене на парчета, които са около 15 грама всяко. Може да ползвате и сирене на триъгълничета, защото те тежат точно толкова.

Загрейте фурната на 230 градуса.

Оформете топеното сирене на топчета.

Разбийте яйцата с 1-2 щипки сол. В една купичка сипете брашното, а в друга - галетата. Може да добавите и подправки по ваш избор.

За тези панирани сиренца панировката трябва да е по-дебела, за да не се разтекат при пърженето.

Подгответе си тава с хартия за печене.

Потапяйте всяко сиренце първо в яйце, после в брашно, пак в яйце и последно в галетата. Наредете ги в тавата и поръсете с малко зехтин.

Печете сиренцата до получаване на лек загар.

Поднесете ги с боровинково сладко и се насладете.

Перфектните панирани топени сиренца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: