Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Ягодово парфе с бишкоти

Ягодово парфе с бишкоти

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Ягодово парфе с бишкоти
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
04/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Нека всеки ден завършва с парче от това ягодово парфе"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • бишкоти - 100 г
  • желатин - 2 пакетчета
  • заквасена сметана - 400 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • ягоди - 500 г
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма с подвижен борд и покрийте стените и дъното с хартия за печене. Пасирайте половината ягоди и пудра захар. Приберете в хладилник.

Разбийте сметаната до пухкавост. Добавете при нея прясното мляко, останалата пудра захар и заквасена сметана.

Накиснете желатина в малко вода. Оставете на водна баня да се втечни. Добавете разтопения желатин към крема за ягодовото парфе.

Потопете за кратко бишкотите в мляко и наредете по дъното на фурната. Сипете 3/4 от крема. Към другата част добавете ягодите. Разбъркайте и сипете във формата.

Сложете готовото парфе за 20 минути във фризера. Изсипете другия желатин към пасираните ягоди и пригответе както е указано на опаковката.

Разбъркайте и сипете върху вече стегналия десерт. Поставете отново в хладилник да стегне и поднесете ягодовото парфе с бишкоти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: