Начин на приготвяне
Основата на това парфе е от 230 г бисквити с какао, 125 г масло (меко). Бисквитите са натрошени и смесени с маслото. Разстилам бисквитите, заравнявам и притискам леко.
Парфето е от 200 мл сметана, разбита с 200 г пудра захар. Към разбитата сметана добавих 200 г заквасена сметана. Може да опитате на вкус и да подсладите по вашия вкус.
1 пакетче желатин приготвих по указанията на пакета начин и добавих в сместа.
Разделих я на 2 - в едната част добавих нарязани ягоди.
Върху бисквитите излях първо бялата част и охладих във фризера за около 30 минути, отгоре излях сместа с добавените ягоди и охладих за още толкова.
За последния желиран слой използвах около 200 г ягоди, които стояха около 2 часа с пудра захар загрях собственият им сос и в него разтворих 1/2 пакетче желатин.
Страхотно ягодово парфе за вашите близки и приятели! Прекрасна идея за празник и делник.
Коментари