Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени пресни картофи със зелен лук и мащерка

Печени пресни картофи със зелен лук и мащерка

Печени пресни картофи със зелен лук и мащерка
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Кой се нуждае е от друга храна, когато на трапезата има вкусни печени пресни картофки"

Необходими Продукти

  • бульон - 100 мл зеленчуков
  • пресни картофи - 700 грама
  • пресен лук - 1 връзка
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • зехтин - 50 мл
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните картофи и ги нарежете на по-едри парчета. Не е необходимо да ги белите.

Сипете ги в тава за печене и добавете към тях наситнения зелен лук.

Поръсете със сол, мащерка и черен пипер. Разбъркайте добре и полейте със зехтин.

Налейте бульона и покрийте тавата с фолио за печене.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете картофите до готовност - около час. В средата на печенето може да махнете фолиото, за да получат приятен загар.

Печените пресни картофи със зелен лук и мащерка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: