Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко със зелен лук и пресни картофки

Агнешко със зелен лук и пресни картофки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко със зелен лук и пресни картофки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
8-9
"Няма нищо по-хубаво от крехкото агнешко и топящите се в устата картофки попили от соса на месото!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2. 5 кг.
  • зелен лук - 4 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 2 гр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • картофи - 1 кг.
  • джоджен
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се почиства и измива добре, осолява се леко. С ножа се правят разрези и се приготвят порционни парчета. От червения пипер, брашното, чубрицата и водата приготвяме марината, в която потапяме парчетата агнешко месо и ги подреждаме в тава.

Заливаме с виното и останалата марината. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем около 2 часа на 200 градуса.

Пролетните картофки измиваме хубаво с вода, по-големите нарязваме и прибавяме в тавата с месото. Печем без фолио.

Нарязваме пресния лук и магданоза и прибавяме в тавата при месото, всичко се разбърква добре. Запича се за около минутка две и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: