Триеница

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7699483k
Триеница1 / 2
30/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате брашното и го напръсквате с подсолена вода или само потапяте ръцете си в тази вода и след това слагате длани върху брашното и после ги триете една в друга.

Напръсканото с подсолена вода брашно става на трохи. И в двата случая след като изсъхнат трохите, ги пресявате, за да се отстрани останалото брашно.

След това пускате трохите в 1 л. кипяща подсолена вода и варите. Когато трохите се сварят, прецеждате и ги слагате в тавичка. Наливате ги с малко от бульона.

Отделно запържвате в сгорещено олио ситно нарязания лук, поръсвате с червения пипер и изсипвате в тавичката с кашата.

Сместа запичате в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: