Начин на приготвяне
Слага се брашното в голяма тава. След това се капят капки вода в брашното, като се претриват с пръстите на едната ръка, а с другата качвате още капки вода.
Капят се капки, докато цялото брашно стане на малки фитилчета и няма почти никакво брашно на дъното.
Кипва се вода в тенджера на котлона и се прибавят по една шепа от фитилчетата, като се притриват да няма големи топки.
Ври за 10 мин. и се слага захарта вътре.
Отстранява се от котлона триеницата.
Слага се тиган с масло и се прибавят трохите ситно натрошен хляб. Пържи се до златисто и накрая се поръсва червения пипер.
Не се пържи след слагането на червения пипер, за да не замирише на загоряло.
Сипва се в купички от сместа от тенджерата и се прибавят от трохите с червен пипер.
Сервираме тази триеница по класическа рецепта, докато е още топла.
Коментари
Нещо като каша е със захар.