Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Лопуш яхния с триеница

Лопуш яхния с триеница

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Лопуш яхния с триеница
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лопуш - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • олио
  • червен пипер
  • магданоз
  • черен пипер
  • За триеницата
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лопушът се измива и изчиства от дебелата ципа. Попарва се за 5 мин. в гореща вода. Отцежда се и се нарязва. Лукът се реже на дребно и се задушава във олиото.

Добавя се настърган морков и чушката, нарязана на дребни парчета, домата и нарязания лопуш.

Запържва се малко и се прибавя червения пипер. Налива се вода и се разбърква. Вари се до сваряване на зеленчуците.

През това време се приготвя триеница.

Брашното се изсипва в по голяма купа. Чуква се яйцето и се разбърква с ръка, за да се смеси с брашното.

Като се смеси, за да не лепи, се започва с две ръце да се претрива между дланите, така че да се получат трохи.

Като се претрие, се пресява през сито, за да се отделят трохите от излишното брашно.

След като вече яхнията с лопуш е сварена, се отстранява от огъня и постепенно се прибавя триеницата, като се бърка да не се получат бучки.

Вари се яхнията още 5-10 мин. Поръсва се с магданоза и черния пипер.

Лопуш яхния с триеница - вкусно безмесно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Страхотна идея! Със сигурност е много вкусна!
22.11.2020 13:32