Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пастет»Лесен пилешки пастет

Лесен пилешки пастет

Лесен пилешки пастет
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Лесен пилешки пастет, който може да си намажете на филийка веднага, щом стане готов"

Необходими Продукти

  • готварска сметана - 100 мл
  • пилешки дробчета - 500 г
  • мащерка
  • сол
  • краве масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от жилките и накиснете във вода пилешките дробчета. Сварете ги в тенджера със солена вода и варете почти, докато станат готови.

Почистете и смелете в блендер лука и моркова. Задушете зеленчуците в тиган с масло. Добавете пилешките дробчета да се запържат. Посолете. Може да добавите листа мащерка.

Извадете дробчетата в купа и добавете към тях сметаната и маслото. Пасирайте домашния пастет до гладкост. Напълнете в бурканчета.

Другата част от маслото разтопете и полейте отгоре. Приберете бурканчетата с лесния пилешки пастет в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: