Съвършено ягодово парфе
Savršeni parfe sa jagodama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Съвършено ягодово парфе

Съвършено ягодово парфе

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k3k
Съвършено ягодово парфе
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
16/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Не случайно сме кръстили това ягодово парфе съвършено"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сметанов пласт
  • ягоди - 200 г
  • течна сметана - 20 мл
  • желатин - 10 г
  • захар - 5 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • ягодово желе
  • желатин - 10 г
  • ягоди - 300 г
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред пригответе блат за плодовото парфе. Разбийте захарта и яйцата, добавете към тях ванилия, брашното и олиото.

Сипете готовата смес във форма с подвижен борд, в която сте сложили хартия за печене, моята е 20 см.

Печете на 180 градуса и оставете настрани да изстине. Заемете се с приготвяне на белия слой.

Разбийте захарта и течната сметана, добавете към тях заквасената сметана, разбъркайте.

Накиснете желатина с малко вода в купичка, оставете да набъбне. После втечнете на водна баня и го сипете при сметановата смес.

Добавете нарязаните ягоди и разбъркайте. Сипете върху изстиналия блат. Сложете готовия ягодов сладкиш в хладилник да стегне.

Пригответе ягодовото желе като пасирате ягодите и малко лъжици захар. Добавете желатина към тях. Сипете върху стегнатия десерт. Приберете нежното парфе отново в хладилник за няколко часа.

Съвършеното ягодово парфе се украсява с листенца мента и ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: