Начин на приготвяне
Най-напред пригответе блат за плодовото парфе. Разбийте захарта и яйцата, добавете към тях ванилия, брашното и олиото.
Сипете готовата смес във форма с подвижен борд, в която сте сложили хартия за печене, моята е 20 см.
Печете на 180 градуса и оставете настрани да изстине. Заемете се с приготвяне на белия слой.
Разбийте захарта и течната сметана, добавете към тях заквасената сметана, разбъркайте.
Накиснете желатина с малко вода в купичка, оставете да набъбне. После втечнете на водна баня и го сипете при сметановата смес.
Добавете нарязаните ягоди и разбъркайте. Сипете върху изстиналия блат. Сложете готовия ягодов сладкиш в хладилник да стегне.
Пригответе ягодовото желе като пасирате ягодите и малко лъжици захар. Добавете желатина към тях. Сипете върху стегнатия десерт. Приберете нежното парфе отново в хладилник за няколко часа.
Съвършеното ягодово парфе се украсява с листенца мента и ягоди.