Начин на приготвяне
За крем Муселин дълбок съд си изсипваме мляко и оставяме да заври заедно с ванилията.
В друг съд си счукваме яйцето заедно с жълтъците, захарта, солта и нишестето.
Всичко това разбъркваме до хомогенна смес.
След завиране на млякото половината от него наливаме към яйчената смес на тънка струйка, като бъркаме непрекъснато.
Готовата смес връщаме при другата половина мляко и поставяме на котлона.
Продължаваме да бъркаме непрекъснато до сгъстяване на вашия ванилов крем.
Когато свалим от котлона сладкарския крем, тогава добавяме маслото.
Разбъркваме добре, докато се разтвори, и сипваме в купички крем Муселин.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за класически ванилов крем, вкусен крем дипломат или нашия баварски крем.