Крем Муселин

Крем Муселин
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 9
13/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции5
"Класическият ванилов крем Муселин е страхотна идея за лек десерт"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крем Муселин дълбок съд си изсипваме мляко и оставяме да заври заедно с ванилията.

В друг съд си счукваме яйцето заедно с жълтъците, захарта, солта и нишестето.

Всичко това разбъркваме до хомогенна смес.

След завиране на млякото половината от него наливаме към яйчената смес на тънка струйка, като бъркаме непрекъснато.

Готовата смес връщаме при другата половина мляко и поставяме на котлона.

Продължаваме да бъркаме непрекъснато до сгъстяване на класическия ванилов крем.

Когато свалим от котлона сладкарския крем, тогава добавяме маслото.

Разбъркваме добре, докато се разтвори, и сипваме в купички крем Муселин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: