Крем Муселин

редакция:
Крем Муселин
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Класическият ванилов крем Муселин е страхотна идея за лек десерт"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 80 г
  • нишесте - 30 г царевично
  • ванилова есенция - 1 1/2ч.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 40г меко
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крем Муселин дълбок съд си изсипваме мляко и оставяме да заври заедно с ванилията.

В друг съд си счукваме яйцето заедно с жълтъците, захарта, солта и нишестето.

Всичко това разбъркваме до хомогенна смес.

След завиране на млякото половината от него наливаме към яйчената смес на тънка струйка, като бъркаме непрекъснато.

Готовата смес връщаме при другата половина мляко и поставяме на котлона.

Продължаваме да бъркаме непрекъснато до сгъстяване на вашия ванилов крем.

Когато свалим от котлона сладкарския крем, тогава добавяме маслото.

Разбъркваме добре, докато се разтвори, и сипваме в купички крем Муселин.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за класически ванилов крем, вкусен крем дипломат или нашия баварски крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: