Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки гърди със сметанов сос

Пълнени пилешки гърди със сметанов сос

SimonaSimona
Помощник Готвач
612602031
Пълнени пилешки гърди със сметанов сос
Снимка: Simona
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Толкова сочни, че няма да искате да спрете, докато не изпразните цялата чиния"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 4 бр.
  • бекон - 4 лентички
  • гъби - 100 г
  • кисели краставички - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • морков - 60 г
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • За соса
  • олиo - 50 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • готварска сметана - 200 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От към дебелата част на филето се прави прорез. Отвътре се намазва с горчицата. Отвън се овкусява със соевия сос, черния пипер и солта - на вкус.

Гъбите, краставичките, морковът и кашкавалът се нарязват на малки кубченца.

Смесват се заедно и се пълнат гърдите.

Слагат се под фолио в намазнена тава.

Пекат се на 200 градуса за 30 минути.

После фолиото се маха, беконът се слага върху филетата и се оставят да се запечат за 10 минути.

За соса:

Брашното се запържва с олиото. Прибавя се прясното мляко, после и сметаната. Оставя се да заври. След това се изключва, добавя се лимоновият сок и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: