Начин на приготвяне
Нарежете свинското на парчета, които са с дебелина 1-1.5 см. Запечатайте го на силен огън в тиган или съд, който след това можете да вкарате във фурната.
Хубаво е съдът да е по-широк, за да оставите разстояние между месото и то да се запечата по-бързо.
Махнете от тигана хапките и на тяхното място сипете останалия зехтин и нарязания на ситно лук.
Задушете за няколко минути, добавете и гъбите на резени заедно с маслото.
Гответе още 2 минути, сипете брендито. Точно то е ключово за вкуса на ястието, затова трябва да изберете качествено. Бъркайте за 2 минути на силен огън и намалете котлона.
Сипете бульона и сметаната, бъркайте още 2-3 минути. Прибавете резените свинско и накъсаната мащерка.
Покрийте с алуминиево фолио или сложете капака. Печете пържолите в загрята на 200 градуса фурна за половин час.
Свинските котлети в гъбено-сметанов сос са готови.