Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кисело зеле с цвекло

Кисело зеле с цвекло

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кисело зеле с цвекло
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
240 мин.
Общо
240 мин.
"Вече си представяме всички онези сарми и зелева салата, които ще излязат от тази бъчва ..."

Необходими Продукти

  • зеле - 60 кг
  • сол - 2 кг
  • цвекло - 10 бр
  • черен пипер - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зелето, отстранете първите листа, изкопайте и отстранете корена на зелевата глава. Напълнете всяка ямка с много сол. Подредете главите в съд с лице нагоре.

Поставете още четвъртинки цвекло между всеки ред.

Когато приключите с подреждането на главите, сложете зърната пипер и натиснете или с камък, или с друг предмет,

Сварете водата и добавете останалата сол. Когато водата се охлади, напълнете цевта с вода.

Съхранявайте киселото зеле на тъмно и хладно място.

Киселото зеле с цвекло е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: