Начин на приготвяне
Почистваме лука (1 бр.) и нарязваме на ситно. В олио (3 с.л.) и вода (1 и 1/2 ч.ч.) слагаме да се задушават нарязаното на ситно кисело зеле (1 /2 ч.ч.), грах от консерва (1/2 ч.ч.), лук нарязан на ситно.
Ръсваме черен пипер на вкус и като останат зеленчуците на мазнина, прибавяме брашно (1ч.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч.). Прибавяме дафинов лист.
Оставяме супата да се вари и като поомекнат зеленчуците прибавяме белен и нарязан на ситни кубчета картоф (1 бр.). Когато и картофът се свари, сипваме фиде (2 с.л.) и варим до готовност.
Настърганото червено цвекло смесваме със сок от лимон и сипваме в готовата супа. Разбъркваме и изключваме котлона.
Оставяме да къкри докато котлона се охлади. Преди да сервираме, махаме дафиновият лист от супата.