Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Супа с цвекло и зеле

Супа с цвекло и зеле

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Супа с цвекло и зеле
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Вкусна, много цветна и ароматна зимна постна супичка"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • червено цвекло - 1 глава
  • моркови - 2 големи
  • чушки - 2 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • зеле - 1/4 голяма зелка
  • грах - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • ким - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето и картофите се нарязват. В голяма тенджера се сгорещява олио и се запържва зелето. Когато омекне, се добавят и картофите и също се запържват. След това се налива вода и се оставят да врат.

Лукът, морковите, пиперките и цвеклото се нарязват. В друг съд се загрява олио и се запържва лукът. След това се прибавят морковите, пиперките, цвеклото и грахът. Когато се запържат, се преместват при зелето.

Ако е нужно се долива още вода. Слагат се подправките и ври до готовност. Когато супата е готова, се добавя нарязаният на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: