Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържолки в марината

Свински пържолки в марината

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Свински пържолки в марината
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Истинска наслада за ценители и класическа идея за вкусно ястие ="

Необходими Продукти

  • пържоли - 1 кг свински
  • бяло вино - 4 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 10 с.л.
  • лук - 1 бр. малък
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 стрък
  • черен пипер - 4 зрънца.
  • сол - на вкус
  • лайм - 1 бр. само сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разчукайте пържолите с чук за месо и ги поставете в купа. В друга купа пригответе марината за свинското.

Пригответе марината, като комбинирате виното, сока от лайм, олиото, кафявата захар, ситно нарязания лук, ситно нарязания чесън, черния пипер, солта и розмарина.

Изсипете маринатата върху месото, покрийте със стреч фолио и оставете в хладилника за 2 часа.

Извадете от маринатата и печете пържолите в тиган от двете страни.

Сервирайте свинските пържолки в марината с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: