Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински гърди в марината за повод

Свински гърди в марината за повод

Super MamASuper MamA
Чирак
4930182
Свински гърди в марината за повод
Снимка: Super MamA
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Изобщо не се притесняваме за менюто на поредния празник, защото вече сме готови с основното - представяме ви свински гърди с марината"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 600 г
  • картофи - 1 бр.
  • копър - за поръска
  • масло - 10 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка сушена - за поръска на месото
  • чубрица - щипка
  • олио - 3 с.л.
  • Марината
  • мед - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л. на зърна
  • горчица - 1 ч.л. дижонска
  • соев сос - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме маринатата за свински гърди, смесвайки всички ингредиенти до получаване на хомогенна смес. Свинските гърди се слагат в тава, намазват се с тази смес.

Картофа го белим и режем на две половини. Надупчваме ги с вилица и правим повърхностни разрези, поръсваме със сол, черен пипер и чубрица.

На предварително загрята на 180 градуса фурна печем всичко заедно, покрито с алуминиево фолио около 45 мин.

После махаме фолиото, слагаме масло и копър върху картофите и допичаме на 220 градуса 10-тина минути. Сервираме нашето печено свинско с картофките, по желание с украса от домат, резен краставица, маслинки, сос Песто и пресен джоджен.

Вкусни свински гърди в марината за повод!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: