Начин на приготвяне
Приготвяме маринатата за свински гърди, смесвайки всички ингредиенти до получаване на хомогенна смес. Свинските гърди се слагат в тава, намазват се с тази смес.
Картофа го белим и режем на две половини. Надупчваме ги с вилица и правим повърхностни разрези, поръсваме със сол, черен пипер и чубрица.
На предварително загрята на 180 градуса фурна печем всичко заедно, покрито с алуминиево фолио около 45 мин.
После махаме фолиото, слагаме масло и копър върху картофите и допичаме на 220 градуса 10-тина минути. Сервираме нашето печено свинско с картофките, по желание с украса от домат, резен краставица, маслинки, сос Песто и пресен джоджен.
Вкусни свински гърди в марината за повод!
Добър апетит!