Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия с ябълки

Печена скумрия с ябълки

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14331598284
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печена скумрия с ябълки
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
22/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Нямаме търпение да видим реакцията ви към комбинацията от скумрия и ябълка. От нас - чиста шетица"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 1 по - голяма глава
  • ябълки - 2 бр., кисели
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л. + за намазване на риба
  • морска сол - според нуждите
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печена скумрия с ябълки за тези, които обичат да експериментират.

Лукът се нарязва на ситно. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Измийте, почистете, изплакнете добре рибата скумрия и я подсушете с хартиени кърпи отвън и отвътре.

Добавете сол и черен пипер, налейте зехтин и печете рибата в предварително загрята фурна за около 20 минути.

Загрейте малко зехтин в тиган, запържете лука, докато започне да се карамелизира, добавете ябълките, останалото масло и оставете да къкри за около 4-5 минути, като разбърквате или разклащате тигана.

Свалете от котлона, разбъркайте горчицата, поръсете с подправките, сол, черен пипер и поръсете с лимонов сок.

Отделете рибните филета, обелете кожата, почистете костите и сервирайте печената скумрия върху гарнитурата от лук и ябълка.

Сервирайте с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: