Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно. Тиквичките се измиват, отстраняват се краищата, а останалата част се нарязва на кубчета.
Измийте, почистете и нарежете морковите, магданоза и червения пипер на кубчета. Обелете целина и я нарежете на ситно.
Загрейте зехтина на умерен огън в подходящ тиган.
Запържете лука за няколко минути, добавете зеленчуците, целината и чушките и продължете да пържите още няколко минути.
Налейте вода (4-5 чаши), добавете кубчета бульон супа и всички изброени подправки, оставете да заври, намалете температурата и варете за 15 минути. Добавете тиквички, изчакайте да заври отново и варете за около 10 минути.
През това време в специална купа разбийте заквасената сметана и жълтъците и ги разредете с няколко лъжици течност от супата.
Когато тиквичките омекнат, махнете тигана от котлона, разбъркайте приготвената супа от тиквички, поръсете с магданоз, покрийте и оставете за 10 минути.
Поръсете супата от тиквички с лимонов сок и сервирайте, докато е топла.