Начин на приготвяне
За лютиво киселата супа е нужен истински бульон от пилешко или телешко. Нарежете свинското филе на много тънки парчета. Накиснете сухите гъби в малко топла вода за половин час. След това ги изстискайте, нарежете и запазете водата. Поръсете свинското с малко от нишестето, а останалата част разтворете в 150 мл вода.
В голям дълбок тиган или голяма тенджера загрейте мазнина и запържете накълцания кромид лук. Прибавете свинското филе за две минути като бъркате, след което добавете бульона, гъбите, водата от гъбите. Щом супата заври, намалете котлона и оставете да къкри за 15-тина минути.
Сгъстете супата с размитото нишесте и сипете нарязаното тофу, оцета, соевия сос, сол и черния пипер. Сипете и разбитото яйце с помощта на бъркалка, така че да се получат яйчени лентички или миниатюрни парченца. Най-накрая се прибавят сусамовото олио и нарязаният зелен лук и супата се сваля от котлона.
Коментари