Начин на приготвяне
Лукът и морковът се нарязват на дребно, тиквичката се обелва и нарязва на кубчета, а чесънът се наситнява.
Спанакът се измива и нарязва, ако е едър. Може да се използва и замразен.
В сгорещено олио се запържва лукът с моркова. Малко след това се добавя чесънът, а после и тиквичката.
Като поомекне тиквичката, се добавят подправките. Бульончето е солено, така че сол само малко на вкус, или чак накрая, ако има нужда. Следва доматеното пюре и се разбърква добре.
Налива се водата и като заври супата с тиквички, се добавя бульончето. Намалява се котлонът и се изсипва отцеденият нахут.
Оставя се да къкри, докато са почти готови тиквичките.
Малко преди края се слага спанакът и се готви още няколко минути.
Накрая по желание може да се поръси с пресен магданоз преди сервиране супата с тиквички и спанак.