Начин на приготвяне
Измийте много добре ориза за суши, сварете го и го прехвърлете в голяма чиния.
В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар.
Полейте ориза и разбъркайте.
Нарежете сьомгата и обелената краставица на дълги ивици.
Крема сиренето сипете в плика или пош.
Разделете ориза на 4 топки (по около 100 г).
Разрежете корите нори на две, вземете 1/2 кора нори и я сложете върху фолио за свежо съхранение.
Вземете едната оризова топка, разпределете явърху кората, оставяйки около 1 см, и обърнете листа, така че оризът да е отдолу.
В най-близкия край сложете крема сиренето, след това сьомгата и краставицата и навийте на руло апетитното суши.
Поръсете със сусама и пак завийте, така че сусамът да полепне.
Нарежете рулото на 8 парченца.
Повторете същото с останалите продукти.
Обърнатото суши е готово.