Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Обърнато суши

Обърнато суши

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Обърнато суши
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Смятате ли, че обърнатото суши се различава на вкус от стандартното?"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • нори - 2 бр.
  • сьомга - 200 г солено филе
  • крема сирене - 150 г
  • краставица - 1 бр.
  • сусум - 4 ч.ч.
  • вода - 30 г
  • ябълков оцет - 20 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре ориза за суши, сварете го и го прехвърлете в голяма чиния.

В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар.

Полейте ориза и разбъркайте.

Нарежете сьомгата и обелената краставица на дълги ивици.

Крема сиренето сипете в плика или пош.

Разделете ориза на 4 топки (по около 100 г).

Разрежете корите нори на две, вземете 1/2 кора нори и я сложете върху фолио за свежо съхранение.

Вземете едната оризова топка, разпределете явърху кората, оставяйки около 1 см, и обърнете листа, така че оризът да е отдолу.

В най-близкия край сложете крема сиренето, след това сьомгата и краставицата и навийте на руло апетитното суши.

Поръсете със сусама и пак завийте, така че сусамът да полепне.

Нарежете рулото на 8 парченца.

Повторете същото с останалите продукти.

Обърнатото суши е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: