Начин на приготвяне
Този вид суши е любимото на нашето семейство. Като начало сварете ориза за суши, както е показано на опаковката или в инструкциите.
Добавете към варения ориз и оцета, разбъркайте всичко с дървена лъжица. Завийте с чиста кърпа и оставете на страни.
Кралските скариди сварете в подсолена вода. Ще познаете кога са готови, като променят цвета си на коралов.
Вземете бамбукова подложка и сложете под нея и върху нея прозрачно домакинско фолио. След това върху нея трябва да се постави един лист нори.
Разпределете ориз равномерно на 1/ 4 от повърхността на листа нори. Оставете само няколко см от края му празен.
Върху ориза в средата първо сложете ивица от нарязаната осолена сьомга, а след това до нея сложете ивица от крема сиренето и ивица лентички авокада.
Започнете да навивате колкото се може по стегнато на руло.
Навивайте домашното суши заедно с подложката.
Вземете следващия лист и повторете стъпките, като вместо сьомга поставете редичка от сварените и предварително обелени скаридите.
Навитите рула суши със сьомга и скариди нарежете на филийки с остър нож.