Начин на приготвяне
Вкусната пилешка каша на баба - любима семейна рецепта!
Измийте месото и го сложете в тенджера с вода. Обелете и измийте зеленчуците. Разрежете ги на две и сложете при пилешките гърди.
Добавете сол и поставете на котлона. Изчакайте да заври, намалете и затворете с капак. Варете до готовност на пилешкото. Извадете, оставете да изстине и накъсайте на малки парчета. Прецедете бульона и заделете.
В тиган сложете малко мазнина и запържете червения пипер. Добавете брашното. Запържете за кратко и разредете със заделения бульон.
Добавете месото и ако е необходимо, сложете още малко сол. Варете кашата, докато се сгъсти до желаната гъстота.
Изключете и сервирайте веднага. Към пилешката каша много ще подхожда ръжен хлебец.