Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Вкусната пилешка каша на баба

Вкусната пилешка каша на баба

Вкусната пилешка каша на баба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Понякога обичам да хапваме по-обикновени неща като пилешката каша на баба - невероятна е"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • лук - 1 бр
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусната пилешка каша на баба - любима семейна рецепта!

Измийте месото и го сложете в тенджера с вода. Обелете и измийте зеленчуците. Разрежете ги на две и сложете при пилешките гърди.

Добавете сол и поставете на котлона. Изчакайте да заври, намалете и затворете с капак. Варете до готовност на пилешкото. Извадете, оставете да изстине и накъсайте на малки парчета. Прецедете бульона и заделете.

В тиган сложете малко мазнина и запържете червения пипер. Добавете брашното. Запържете за кратко и разредете със заделения бульон.

Добавете месото и ако е необходимо, сложете още малко сол. Варете кашата, докато се сгъсти до желаната гъстота.

Изключете и сервирайте веднага. Към пилешката каша много ще подхожда ръжен хлебец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: