Начин на приготвяне
Най-добра за варене е ракия 28%-38%.
Загрейте съд с дебело дъно, в него сипете захарта, намалете температурата. Бъркайте захарта бавно и внимателно, за да не загори и да не горчи. Бъркайте, докато цялата захар се разтопи и стане тъмно кафява на цвят.
Най-добре е да бъркате с дървена или метална лъжица.
Когато захарта се разтопи и се карамелизира, сипете водата и оставете минута-две да заври.
Бъркайте бавно още няколко минути, след което прибавете ракията. Продължете варенето, докато не се разтопи карамелът. Сложете пакетчето чай и похлупете за няколко минути.
Свалете от огъня и сипете в топли чаши. Вместо чай от лайм може да ползвате друг по ваш вкус: мента, шипка, горски плодове.
Греяната ракия с чай от лайм е готова!