Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Гюлова ракия - Ракия от рози

Гюлова ракия - Ракия от рози

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гюлова ракия - Ракия от рози1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Ракия от рози - парфюмът на истинските мъже"

Необходими Продукти

  • рози - 1 - 2 кофи листа от ароматни рози
  • вода - 94 л
  • захар - 50 л
  • оцет - 3 бутилки винен
  • мая - 3 пакетчета за хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.

Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.

Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни.

Дестилира се веднага след края на ферментацията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С корекциите на киселинноста и захарността рецептата всъщност функционира отлично! От няколко години добивам малки количества розова ракия от листенцата на роза Дамасцена, ферментирали с подходящите количества вода, захар, оцет и стартер. Получава се доста приятна и ароматна напитка по нищо не отстъпваща на класическата гюловица.
04.06.2024 20:13
георги трънков
георги трънков
А как и къде се декларира????? ;-)
08.10.2013 17:21
1
3
Стефан
Стефан
50%захарност ферментира много трудно въпреки маята и оцета Алкохолната ферментация протича правилно при 20-24%захарност и при всичко различно рискуваш да получиш друг продукт.Гюловата ракия се получава при дестилацията на гроздова ракия непосредствено след дестилацията на розово масло.И двете се извършват в едни и същи съдове.
15.09.2013 07:59
11
1