Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Таханови бисквитки с лешници

Таханови бисквитки с лешници

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Новак
15175
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Таханови бисквитки с лешници
Снимка: Sanja Čipčić
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
25
"Идваме на кафе щом ще приготвяте тези таханови бисквити с лешници"

Необходими Продукти

  • краве масло - 110 г (на стайна температура)
  • кафява захар - 100 г
  • овесено брашно - 135 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 2 г
  • лешници - 50 - 80 г
  • ванилова есенция - 5 мл
  • таханова паста - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса, сложете хартия за печене на дъното на тава.

В малка купа смесете всички сухи съставки - брашното, солта и бакпулвера. В голяма купа смесете маслото със захарта добре, след което прибавете сухите съставки, ванилията и сусамовия тахан и разбъркайте всичко добре.

От сместа правете малки топки или с помощта на лъжица за сладолед вадете топки.

Разпределете топките в тавата с разстояние между тях, притиснете ги с вилица и сложете по един лешник по средата.

Печете вкусните бисквитки 15 минути в предварително загрята фурна, след което ги извадете върху решетка да се охладят напълно преди сервиране.

Вместо лешници може да използвате бадеми или други ядки, а също може и да поръсите тахановите бисквитки с лешници със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: