Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта с бъркалка.
Добавя се кисело мляко, амонячната сода и ванилията. Разбърква се да шупне, сипваме разтопена и леко охладена мас, настъргана кора от лимон и натрошени лешници.
С брашното се замесва средно твърдо тесто, да не лепне.
Мармаладът и локумът се нарязват на парчета.
Късаме топче тесто, в средата сложете плънка и оформете на топче - леко сплескано отгоре.
Притиснете го в натрошени лешници и нареждаме в тавичка. Може и без плънка, а само оформени бисквитки.
Печем в загрята фурна 190°C около 12-15 минути до леко златисто.
Да не се препичат.
Хапваме Хрупкавите бисквитки с лешници с кафе или чай!