Царска глазура

00000000000000
Чирак
11272
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Царска глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Цветна и елегантна декорация за торти, меденки, бонбони - да, възможно е и вие да я направите"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 250 г
  • белтъци - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е основната рецепта за Царска глазура, позната още като фондан.

За фигурки тестото трябва да добавите повече пудра захар, за да бъде лесно за обработка.

Пудрата захар трябва да се пресее. Белтъците разбийте на сняг.

Когато белтъците са готови, постепенно добавяйте захар и доразбийте внимателно, докато не се смесят добре, накрая прибавете лимоновия сок, докато не получите смес с гладка текстура, която не лепне.

Ако лепне, прибавете още пудра захар.

Оставете на хладно за десетина минути.

Ако искате да е цветно, добавете сладкарски боички.

Използвайте царска глазура за покрива не на торти и сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: