Начин на приготвяне
Разбийте маслото и пудрата захар с миксер, след което прибавете яйцето и разбийте на най-слабата степен на миксера.
Смесете всички сухи съставки: брашното, нишестето, какаото, бакпулвера и ваниловата захар и ги сипете в купата при маслото. Ако миксера ви е слаб, омесете тестото за масленките на ръка.
Когато тестото стане компактно, го разделете на две равни части (по 390 г) и в едната част прибавете какаото и разтопения шоколад, а другата оставете така.
От полученото тесто правете малки топчета, след което вземете две бели и две черни топчета и ги подредете шахматно в кръг (както е показано на снимките) и ги притиснете с пръсти добре, за да се споят (трябва да са добре споени, за да не се разпаднат). Сложете ги между дланите си и въртете, докато не получите водовъртеж.
Подредете домашните бисквитки ги на хартия за печене и печете 15 минути на 180 градуса.
Бисквитките Водовъртеж са готови.