Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Вкусни фусили за по-малко от час

Вкусни фусили за по-малко от час

Вкусни фусили за по-малко от час
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"И час няма да чакате да станат готови тези вкусни фусили - толкова са бързи"

Необходими Продукти

  • фусили - 500 г
  • суджук - 2 парчета около 400 г
  • лук - 1 глава стар
  • моркови - 2 бр. малки
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 400 г от консерва
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • риган - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • масло - 50 г
  • маслини - 50 г
  • пармезан - 40 г
  • кашкавал - 150 г
  • гъби - 200 г от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата във вряща, подсолена вода, в която има малко олио.

Обелете морковите и ги настържете. Лука нарежете на ситно. Чесъна обелете и нарежете на филийки.

Разтопете маслото в тиган заедно с малко олио. Сложете чесъна и оставете да се задуши за кратко.

След това добавете морковите и лука. Почистете чушките и ги нарежете на ситно.

Добавете ги към останалите продукти, след това сложете и гъбите.

Нарежете суджука на кубчета и го добавете към останалите неща. Разбъркайте хубаво и сложете и маслините.

След това следват доматите от консерва. Добавете подправките, разбъркайте и оставете да къкри на тих огън.

След като пастата се свари, я отцедете в гевгир под течаща студена вода. Върнете ги в съда, където са врели, добавете малко масло и олио и разбъркайте.

Когато сосът поври, добавете пармезана и останалото масло.

Разбъркайте хубаво и изсипете соса при фусилите.

Разбъркайте и добавете настъргания кашкавал.

Поднесете топли вкусни фусили. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: