Начин на приготвяне
Сварете пастата във вряща, подсолена вода, в която има малко олио.
Обелете морковите и ги настържете. Лука нарежете на ситно. Чесъна обелете и нарежете на филийки.
Разтопете маслото в тиган заедно с малко олио. Сложете чесъна и оставете да се задуши за кратко.
След това добавете морковите и лука. Почистете чушките и ги нарежете на ситно.
Добавете ги към останалите продукти, след това сложете и гъбите.
Нарежете суджука на кубчета и го добавете към останалите неща. Разбъркайте хубаво и сложете и маслините.
След това следват доматите от консерва. Добавете подправките, разбъркайте и оставете да къкри на тих огън.
След като пастата се свари, я отцедете в гевгир под течаща студена вода. Върнете ги в съда, където са врели, добавете малко масло и олио и разбъркайте.
Когато сосът поври, добавете пармезана и останалото масло.
Разбъркайте хубаво и изсипете соса при фусилите.
Разбъркайте и добавете настъргания кашкавал.
Поднесете топли вкусни фусили. Да ви е сладко!