Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Вкусни фусили с кайма и гъби

Вкусни фусили с кайма и гъби

16/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Чиния с топла паста е винаги добра идея за вечеря"

Необходими Продукти

  • фусили - 1 пакет /500 г/
  • За соса
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • гъби - 300 г кондензирани
  • кайма - 500 г /свинска/
  • печени чушки - 1 буркан /400 г/
  • доматено пюре - 500 мл
  • пармезан - 20 г настърган
  • кашкавал - 150 г
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се сипва гореща вода до половината и в нея се слагат малко олио и щипка сол. Оставя се да заври.

Чушките се нарязват на ивички. Зеленият лук и чесънът се почистват, измиват се и се режат на ситно. Гъбите се отцеждат и ако са цели, както при мен, се прерязват на две.

В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се запържват първо лукът и чесъна.

Следват гъбите и чушките. Накрая се добавя каймата, като се разбърква с телена бъркалка, за да може да стане на трохи.

Добавя се доматеното пюре и два черпака от водата за пастата. Добавят се подправките, пармезанът, разбърква се и се оставя да къкри.

Щом водата за пастата заври, те се слагат и се варят до готовност. Когато сосът е готов, се сипва в тава.

След като и фусилите са готови, се прецеждат и се добавят към соса. Разбърква се добре и отгоре се настъргва кашкавалът.

Фусилите се запичат за няколко минути в загрята на 180 градуса фурна, само на горен реотан, колкото да се разстопи кашкавала.

Вкусните фусили с кайма и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: