Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Рулца от тиквички на фурна с плънка

Рулца от тиквички на фурна с плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Рулца от тиквички на фурна с плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поднесете рулцата от тиквички с плънка като топло предястие. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. (340 г всяка)
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • Плънка
  • гъби - 80 г дехидратирани /или около 200 г пресни/
  • синьо сирене - 80 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр. големи
  • праз - 80 г само бялата част
  • олио - 5 с.л.
  • сметана - 2 с.л. готварска
  • бяло вино - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете краищата на тиквичките, измийте и нарежете на ленти по дължина с помощта на мандолина. Нека не са много тънки, но не и дебели (2.5-3 мм.)

Намазнете с олио, посолете и запечете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекнат и хванат едва забележим загар.

Извадете тиквичките на фурна, за да поизстинат и да не се изгорите, докато навивате рулцата.

През това време направете плънката, която е много ароматна и вкусна.

Ако ползвате дехидратиеани гъби, хидратирайте ги предварително до набъбване и омекване. Пресните само почистете. Нарежете гъбите на ситно, а праза накълцайте.

Към плънката ще добавим и краищата на тиквичката, тези откъм кората, които са останали при рязането, тъй като те трудно биха се навили на руло, а и стигнем ли до края с мандолината, има риск да се порежем, затова ги оставям за плънката.

И тях накълцайте на дребни кубчета.

Загрейте олиото и запържете кубчетата от тиквичките, докато омекнат, после добавете гъбите, праза, сол и гответе до готовност на зеленчуците.

Сипете лъжиците сметана и виното. Бъркайте за кратко да се изпари алкохолът, дръпнете от огъня и сложете сиренето и кашкавала да се разтопят или по-скоро - омекнат.

Когато температурата спадне леко, чукнете яйцата - хубаво разбъркайте, за да се образува като крем, а не парцали от бъркани яйца.

Лентите от тиквички навийте, оставяйки кухина, в която да сложите плънката.

Предпочитам да ги поставям изправени, но ако искате, вие ги слагайте легнали.

Пълнете с по лъжица две от плънката и подреждайте рулцата от тиквички в същата тавичка.

Запечете за още 10 минутки или докато гъбената плънка стегне и имате апетитен загар.

Поднесете рулцата от тиквички с плънка като топло предястие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: