Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Канелони с плънка и доматен сос на фурна

Канелони с плънка и доматен сос на фурна

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47344819200
Канелони с плънка и доматен сос на фурна
Снимка: Чародейката
1 / 3
12/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Дано остане количество и за утре от тези канелони, защото се влюбихме в тях"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • тиквички - 1 бр.
  • канелони - 250 г
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • кайма - 600 г смес
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • кашкавал - за поръсване
  • магданоз - за поръсване
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънка:

Сипете половината зехтин с тиган и запържете каймата да стане на трохи. Добавете наситнените лук, 2 скилидки чесън, черен пипер, риган, босилек, сол. Оставете пълнежа за канелоните да изстине на котлона.

Сос:

Обелете и нарежете патладжана, посолете и оставете за 15 мин. да си пусне горчилката. Нарежете тиквичката без да я белите. Наситнете лука и 2 скилидки чесън. Обелете и нарежете доматите.

Запържете в друг тиган с останалия зехтин лука, патладжана и тиквичката. Щом станат златисти, добавете доматите. Щом доматения сос заври, намалете огъня и останете за 15 мин.

Овкусете с чесън, черен пипер, сол, риган и босилек.

Напълнете канелоните с плънка, наредете в тава, намазнена. Полейте със сол. Поръсете със зехтин и печете около 35 мин. на 200 градуса.

Преди да поднесете канелоните с плънка и доматен сос на фурна, поръсете с магданоз и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: