Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Рулца»Рулца от тиквички на фурна с пуешко и извара

Рулца от тиквички на фурна с пуешко и извара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Рулца от тиквички на фурна с пуешко и извара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
46 мин.
Порции
6
"Запълнете трапезата с тези рулца, защото всички само тях ще искат"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 2 бр. около 300 г всяка
  • пуешко филе - 150 г сварено
  • извара - 120 г
  • магданоз - 10 г свежи листа
  • белтък - 1 бр.
  • кашкавал - около 80 г за поръсване
  • сол - на вкус
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 3 щипки, фино смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива, краищата се отрязват и се реже на ленти по дължина.

Нарязаните на дълги ивици тиквички се намазняват обилно с олио, посоляват се и се поръсват с черен пипер.

Подреждат се в две тави, покрити с хартия за печене, и се запичат във фурната до омекване и лек загар при температура от 200 °C.

Плънката се приготвя, като изварата се намачква с накълцано сварено пуешко филе.

Добавя се сол, яйчения белтък и наситнен магданоз.

В края на всяка ивица тиквичка се поставя от плънката, навива се на рулца от тиквички и се оставя в тавата.

Върху всяко от апетитните рулца се настъргва кашкавал и тиквичките се запичат, докато отгоре получат хубав загар и кашкавала се разтопи.

Поднасят се като топло предястие за делнични или празнични трапези.

Добър апетит с тези рулца от тиквички на фурна с пуешко и извара!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: