Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бутерки»Бутерки с жълтък и гауда

Бутерки с жълтък и гауда

Бутерки с жълтък и гауда
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Чудни бутерки с гауда, които може да хапнете у дома или да си вземете в колата към работното място"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет прясно
  • жълтъци - 3 бр.
  • гауда - 100 г
  • сол - 2 щипки хималайска
  • шарена сол - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разгъваме бутер тестото на плота и го нарязваме на равни правоъгълници.

Разбиваме жълтъците и намазваме всеки правоъгълник от тесто. Поръсваме с шарена сол.

В единия край на всеки правоъгълник поставяме по едно дълго парче гауда и навиваме на свободно, нестегнато руло.

Подреждаме бутерките в тефлонова тава и ги намазваме с разбит жълтък. Поръсваме ги отгоре с малко хималайска сол.

Печем нашите бутерки с жълтък и гауда на в загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути до приятно зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: