Празнична торта с малини и заквасена сметана
Praznična torta sa malinama i kiselom pavlakom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Празнична торта с малини и заквасена сметана

Празнична торта с малини и заквасена сметана

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5336k1k2k
Празнична торта с малини и заквасена сметана
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
06/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Искаме много голямо парче от малиновата торта, да не кажем и две"

Необходими Продукти

  • Основа за торта
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • ванилова паста - ½ чаена лъжичка или пакетче ванилия
  • брашно - 175 г
  • бакпулвер - ½ опаковка от 16 г
  • олио - 65 мл
  • газирана вода - 85 мл
  • Пълнеж
  • ванилов пудинг - 3 опаковки на прах
  • мляко - 500 мл
  • заквасена сметана - 600 г
  • захар - 225 г
  • Малинов топинг
  • сок от малини - 680 мл +1 ч.ч. пресни малини
  • царевично нишесте - 45 г
  • захар - 40 г
  • бадеми - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съставките са за форма 26 см.

Първо, сложете яйцата, солта, захарта и ваниловата паста в купа и разбъркайте. След това добавете газираната вода и олио и разбъркайте. Накрая добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте. Можете спокойно без миксер да работите.

След това покрийте форма за торта с подвижно дъно с хартия за печене и я напълнете с тестото.

Сега печете в предварително загрята фурна на 150ºC отгоре и отдолу за 25-30 минути. След времето за печене оставете основата за торта да се охлади.

Сега поставете основата върху чиния за торта и я заградете с пръстен за торта.

Сложете заквасена сметана, захар и 1/3 от млякото в тенджера и разбъркайте до кремообразна маса. След това добавете останалото мляко и разбъркайте до гладкост. Сега постепенно добавете ваниловия пудинг и разбъркайте. Оставете да заври на котлона и разбъркайте, докато сместа стане гъста.

Сега поставете топлата заквасена сметана върху основата на тортата и я изгладете. Първо, оставете да се охлади на стайна температура и след това поставете в хладилника. След това изсипете малиновият сок в тенджера.

Добавете захар и царевично нишесте в тенджерата и разбъркайте.

Оставете да заври на котлона, като бъркате непрекъснато, и веднага щом започне да става гъста, добавете пресните малини.

След това сложете малиновата смес върху сметановата торта и я загладете.

Оставете отново да се охлади до стайна температура и след това поставете в хладилник за поне 2 часа.

Изпечете бадемите в сух тиган до златисто кафяво и притиснете отстрани на малиновата торта преди сервиране.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: