Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с рикота и орехи

Песто с рикота и орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Песто с рикота и орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Поднесете това невероятно песто с паста, салати или върху брускети"

Необходими Продукти

  • рикота - 220 г
  • орехи - 80 г
  • чесън - 2 скилидки
  • кедрови ядки - 30 г
  • зехтин - 45 мл или според вкуса
  • грана падано - 60 г
  • босилек - 20 г пресен
  • рукола - 10 г по желание
  • сок от лимон - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л. по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на фино ренде ароматното сирене Грана Падано или го смелете на прах.

Мели се отделно, за да не остават парченца от него, а и по принцип се добавя в апетитното песто чак накрая.

В блендер сложете орехите, кедровите ядки, рикотата, чесъна, зехтина, лимонов сок, сметаната, малко сол и зелените листа рукола и босилек.

Пуснете да се смелят до гладкост или пък оставете на по-едро, за да се усещат парченца от ядките.

Накрая добавете Грана Падано на прах и разбъркайте добре.

Ако желаете, си разредете пестото с още сметана и зехтин и доовкусете с повече сол и лимонов сок.

Поднесете това невероятно апетитно песто с рикота и орехи със паста, сварена предварително.

Подходящо е и за салати и брускети.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: