Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа от печено цвекло, картофи и моркови

Супа от печено цвекло, картофи и моркови

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Супа от печено цвекло, картофи и моркови
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусна супа от цвекло - опитайте я и споделете рецептата с приятелите си"

Необходими Продукти

  • цвекло - 3 бр. със среден размер (печено)
  • картофи - 1 бр. по - голям
  • моркови - 1 бр. по - голям
  • лук - 1 глава
  • праз - 1/2 стрък
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • зехтин
  • магданоз - на вкус
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и магданоза нарежете на ситно, картофите нарежете на кубчета, а морковът и праза нарежете на пръстени.

Лукът се запържва в загретия зехтин.

Добавете морковите и картофите, разбъркайте няколко пъти, налейте вода и добавете кубчето бульон, варете под капак за около 15 минути.

Нарежете печеното цвекло на кубчета, добавете към сварените зеленчуци и всичко заедно блендирайте.

Поръсете зеленчуковата супа с нарязания магданоз и сервирайте с резенчета лимон.

Супата от печено цвекло, картофи и моркови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: